English

  Hoofdpagina
  Het land Malawi
  Nieuwsbrieven 
 
   Toekomst voor een kind
   Likoma
     Samalani weeshuis
     Madalitso
     Kondwani
     St Peters Hospital
  Projecten vasteland
     Mackenzie School (tot 2009)
     Baptist Clinic (tot 2009)
 
  Reisverslag 122017 Dominique/Jos
  Reisverslag 082017 Agnes/Ingrid
  Reisverslag 062017 José/Frida
  Reisverslag 032017 Rita
  Reisverslag 042016 Rita
  Reisverslag 042015 Rita
  Reisverslag 092012 Nicole 
  Reisverslag 092012 Lien 
  Reisverslag 092012 Chris 
 
  Reisverslag 092011 
  Reisverslag 062011 
  Reisverslag 112010 
  Reisverslag 102009
  Reisverslag 072009
  Reisverslag 062009
  Reisverslag 032009
  Reisverslag 112008
  Reisverslag 052008
  Reisverslag 032008
  Reisverslag 112007
       Kanaal 50 - Film1 
       Kanaal 50 - Film2 
  Reisverslag 042007
  Reisverslag 092006
  Reisverslag 052006
  Reisverslag 092005
  Reisverslag 072005
  Reisverslag 042005
  Reisverslag 112004
 
  Uw ervaringen
  Voorbije Activiteiten
 

 

   
 
De vereniging zonder winstoogmerk “Project Malawi” ondersteunt voornamelijk weeskinderen en kinderen uit eenoudergezinnen in Malawi door materiële en financiële steun. Wij zorgen voor opvang van de kinderen, bieden hulp bij basisbehoeften als voeding en kleding, onderwijs aan kleuters, ondersteunen het plaatselijk ziekenhuis in de zorg om deze kinderen.
Via deze site willen we u meer inzicht geven in de werking "Project Malawi" en haar projecten.

G
iften vanaf 40€ zijn fiscaal aftrekbaar.
 
kalender2014 Verjaardagskalenders te koop 8€, mag afgehaald worden bij 1 van de vrijwilligers of wordt na storting, nummer onderaan op de site, opgestuurd.
Wanneer zijn onze mensen in Malawi ?
Activiteiten
 
09/2018 - Wij blijven ijveren voor de kinderen van Likoma Island
Wij blijven ijveren voor de kinderen van Likoma Island.
September is de startmaand van het nieuwe schooljaar. Ook onze kinderen in de kleuterschooltjes op Likoma Island zijn gestart.
Wij verheugen er ons ook op en zijn fier dat er jonge mensen, die als baby of kleuter financieel geadopteerd werden, nu de overstap gemaakt hebben naar het Hoger Onderwijs. Zij worden nog steeds gesponsord door mensen van bij ons en maken zo een kans op een betere toekomst. Zij worden dan ook gevolgd door hun sponsors, die regelmatig naar de schoolresultaten vragen.

De medewerkers van Project Malawi hebben tijdens de vakantie ook niet stilgezeten en waren te gast op twee evenementen.

Lees meer >>
 
Nog even - Frank en Rita naar Malawi

Nog even, en we zijn weer weg. Wij, Frank en Rita, zijn bijna gereed om zoals elk jaar de lange reis naar het verre Malawi te maken.
De stapels met – vooral – kinderkledij liggen klaar om in de koffers gepropt te worden. Wij proberen om zo veel mogelijk mee te krijgen, omdat wij weten dat er veel kinderen en moedertjes op onze komst zitten te wachten.

Lees meer >>
De Missie van Dominique en Jos naar Likoma Island in oktober 2017

De laatste missie van dit jaar werd een succes. Dominique en haar echtgenoot stelden vast dat het tegenover vorig jaar redelijk goed gaat op ons "geliefd" Likoma Island. Er zijn nu nieuwe biljetten van 2000 MK gekomen en dat scheelt "letterlijk" een pak in de rugzak van onze medewerkers.

Lees meer >>
Agnes en Ingrid bezoeken Likoma Island    - Juli 2017

De twee vriendinnen vertrokken eind juli voor een reis naar Malawi, waarbij ze een tweetal weken op Likoma Island verbleven om daar de mensen materieel en financieel te steunen.

De oversteek van het vasteland naar het eiland verliep niet van een leien dakje en na een kort nachtje in een lodge nabij het strand van Nkhotakhota, werden ze met kleine houten bootjes die overvol zaten met mensen en materiaal naar de grote Ilala gebracht. Het regende en stormde over het meer en onze dames werden doornat.

Lees meer >>
Twee straffe madammen naar Malawi (Likoma Island)  

Het vliegtuigje dat ons van de hoofdstad Lilongwe naar ons eiland Likoma zou brengen bleek weer héél wat duurder dan vorig jaar. De oplossing was: “We nemen de spotgoedkope stoomboot Ilala!”. De reistijd tussen boot en vliegtuigje is wel heel verschillend. Een vliegreis duurt 1 uur en een bootreis duurt  22 uren.


Lees meer >>
 
Actueel nieuws uit Malawi

Het gaat weer heel slecht in Malawi, dit komt door de kwacha, de munteenheid van Malawi. 5 jaar geleden was 1 euro 200 kwacha, vandaag is 1 euro 770 kwacha,... Dit wil zeggen dat alles verschrikkelijk duur is voor de bevolking van Malawi, waardoor de mensen veel tekort hebben, en er nog meer armoede is... Malawi is één van de armste landen ter wereld.

Lees meer >>
Frank en Rita waren op Likoma Island (Malawi)  - maart 2017

Op donderdag2 maart 2017 vertrokken wij vol goede moed en vol verwachtingen van een blij weerzien voor een maand naar “onze kindjes”. Geladen met vier zware valiezen, handbagage, laptop en fototoestel checkten we in op Brussels Airport. De Boeing 787 van Ethiopian Airlines bracht ons uren later veilig op de luchthaven van Addis Ababa (Ethiopië), waar we een drietal uurtjes moesten wachten om op een ander vliegtuig te stappen voor de vlucht naar Lilongwe (Malawi).

Lees meer >>
Frank en Rita op Likoma - Maart 2017

Wij vertrekken weer…! 2017 loopt al een tweetal maanden en dan wordt het voor ons, Frank en Rita, tijd om weer de valiezen te pakken om de verre reis naar ons geliefde Likoma aan te vatten. De vliegtickets liggen al een tijdje klaar, maar de tocht van Lilongwe naar Likoma moet nog in orde gebracht worden.

Lees meer >>
Frank en Rita op Likoma - April 2016

Het was de eerste keer dat wij met ons tweetjes alleen naar Malawi vertrokken. De zenuwen waren wel iets hoger gespannen dan de vorige jaren, omdat we alle beslissingen en verantwoordelijkheden zelf moesten nemen.
Wij vertrokken op 25 februari om voor vijf weken op Likoma te verblijven. Omdat er tijdens het regenseizoen geen vliegtuigverbinding is tussen het vasteland en het eiland, waren we verplicht om met de Ilala te gaan. Die onderneming verliep niet zonder slag of stoot, maar eens we op Likoma waren, werden we opgevangen door onze coördinator.

Lees meer >>

 
KLEUR 2015

Op 29 augustus 2015 gaven alle werelddelen kleur aan het centrum van Burcht. De Derde Wereldraad organiseerde in samenwerking met het gemeentebestuur haar jaarlijkse evenement “Kleur”. Hierbij krijgen alle organisaties die proberen om de bevolking van de minder bedeelde landen in de wereld een betere toekomst te geven, een plaatsje.

Lees ons verslag >>

ROMMELMARKT TE STEENOKKERZEEL

Zondag 23 augustus was het weer gezellig in Steenokkerzeel. De jaarlijkse rommelmarkt lokte zoals alle jaren veel volk naar de gemeente. Ook de mensen van het Project Malawi waren van de partij.

Lees ons verslag >>

Kipfestijn

We keken uit naar ons volgende activiteit om onze kassa een beetje bij te vullen om onze projecten in het verre Malawi verder te kunnen zetten. Alle voorbereidingen waren getroffen en het scenario was tot in de puntjes geregeld. José en Nathalie hadden voor de uitnodigingen gezorgd.  Rita en Frida hadden een dagje samengewerkt om de prijzen voor de tombola samen te stellen en in te pakken. Dominique, Frank en Rita waren voor de praktische kant van de zaak verantwoordelijk en zo had iedereen zijn taak ons kipfestijn te doen slagen.

Ga naar verslag >>

  

Reisverslag 2015
Op 2 april 2015 stonden we met ons vijven op de luchthaven van Zaventem om de verre trip naar Malawi aan te vangen. Frank en ik maakten de reis voor de tweede maal. Wij verheugden ons er op om onze twee adoptiedochtertjes terug te zien en om andere gekenden weer te ontmoeten. Na een lange vliegreis en een overtocht van het Malawimeer zetten we voet op ons geliefde eiland Likoma. De bewoners waren goed op de hoogte want aan het hek van de kleine luchthaven stonden de kinderen ons al toe te wuiven en onze namen te roepen. We werden verwelkomd door onze coördinator Mr. John Chirwa en nog enkele bekenden. Twee Antwerpse studentes die stage liepen in de schooltjes vergezelden het groepje.

Ga naar verslag >>

  

Nieuwe Kasten

Dominique en Jos hebben nieuwe kasten laten maken voor onze scholen. Zo kunnen onze kindjes al het speelgoed makkelijk zien, nemen, spelen en weer opruimen,...

Bedankt,

Het Project-Malawi team

Ga naar fotos >>

Nieuwe laag verf

Dominique en Jos zijn twee hele handige medewerkers, ze hebben onze scholen een nieuw laagje verf gegeven, zowel binnen in onze klasjes, als de buitenmuren. Ze hebben ook veel herstellingen gedaan in onze 3 scholen,...

Bedankt Jos en Dominique !

Het Project-Malawi team

Ga naar fotos >>

Nieuwe schooluniformen

Dominique en Jos, twee van onze medewerkers zijn van oktober tot half november 2014 naar Malawi geweest.

Ze hebben voor onze kindjes nieuwe schooluniformen laten maken. Bij elk kindje werd de juiste maat genomen door de verschillende kleermakers die deze mooie uniformen hebben gemaakt.

De kindjes waren heel blij !  

Bedankt Dominique en Jos van het hele project Malawi Team ! X

Ga naar fotos >>

Afrikaans feest
"Ons Afrikaans feest was een groot succes ! Vele lieve mensen, lekker eten, leuke, mooie muziek en dans, het zonnetje, ... Bedankt iedereen, jullie hebben er een super 10 de verjaardag voor ons project van gemaakt! Bedankt! :-)"

Ga naar fotos >>

Kleur

Kleur is een beetje in het water gevallen daar de weergoden ons niet goed gezind waren.

Dan hebben we maar met ons team er maar een gezellige dag van gemaakt .

 

Volgend jaar beter !


Groetjes

Het Project-Malawi team

Ga naar fotos >>

Jaarlijkse rommelmarkt in Steenokkerzeel ten voordele van Project Malawi.

 

Het was een heel zonnige dag in Steenokkerzeel , dus een hele grote opkomst.

Het was voor ons dus ook een fantastische dag.

Weer heel gastvrij ontvangen door Guido en Nicole.

 

En Mieke verdiend een grote boeket bloemen om dit opnieuw te organiseren niet tegenstaande ze een heel triest jaar achter de rug heeft ! Bedankt Mieke.


Het ganse projectmalawi team

Ga naar fotos >>

  

Beste Malawi-vrienden

 

De BBQ was een groot succes ,een talrijke opkomst , een hele grote familie, het voelde zeer fijn aan .

Daarom wil ik iedereen nog eens bedanken, jullie waren geweldig. Bedankt..

Ook wil ik het ganse team bedanken voor het harde werk de afgelopen dagen.

 

Jullie waren een fantastisch team

Lieve groetjes José en het ganse team

 
Meer fotos >>

 

Op zondag 2 september 2012 hebben we voor de eerste maal een grootste barbecue georganiseerd ten voordele van onze VZW.
De opkomst was enorm en de weergoden waren ons goed gezind. Alle ingrediënten voor een groot succes. Wij willen iederen van harte bedanken voor hun deelname. Dankzij onze leden en sponsors hebben we hier een gezellig samenzijn van gemaakt.
Wij willen ook zeker onze vrijwilligers bedanken die zich van ’ s morgens tot ’ s avonds hebben ingezet om alles vlekkeloos te laten verlopen.
Alvast tot volgend jaar !

Het Project – Malawi team

Ga naar fotos >>

 
Social
Ook bij ons is het Social Networking zijn eerste stapjes aan het nemen, daarom kan men vanaf heden de filmpjes die zijn gemaakt in Malawi gaan bekijken op onze YouTube site.

Ga naar YouTube account >>
Samenwerking met Karel de Grote-Hogeschool
Hier enkele fotos van de studenten, zowel in het lager, als in het secundair onderwijs.

Ga naar fotos >>
Meer informatie ?
Wenst u verwittigd te worden telkens wij deze site vernieuwen, telkens er foto's of pagina's bijkomen, telkens wij een nieuwe activiteit organiseren of telkens wij iets belangrijk te melden hebben?
Stuur ons dan een mailtje en jij wordt op de hoogte gebracht.

Wij danken U voor uw bezoek en vergeet ons gastenboek niet in te vullen !

Het Malawi-team

 

 

 

 

 

 Website best te bekijken op resolutie 1024 x 768
VZW Project Malawi
- Neerbroek 36  - 2070 Zwijndrecht
Rekeningnr: KBC 733-0237697-77  - IBAN: BE80 7330 2376 9777 - BIC: KREDBEBB -
© Copyright 2007